Alles over wijnkelderrekken

Met een wijnkelderrek kan elke wijnliefhebber een professionele wijnkelder in het comfort van zijn eigen huis bereiken. Gewoonlijk worden wijnkelderrekken aan de muur bevestigd, hoewel ze ook gestapeld kunnen worden. Ze variĆ«ren in grootte, en kunnen overal van 10 – 300 flessen wijn bevatten. Afhankelijk van je behoeften en van het aantal flessen dat je moet bewaren, zul je dienovereenkomstig willen kiezen.

wijnkelderrekkenEen van de beste dingen aan wijnkelderrekken is het feit dat ze aanpasbaar zijn. Je kunt ze aanpassen aan je eigen smaak, of aan wat het beste in je kelder staat. Met wijnkelderrekken kun je in weinig tot geen tijd praktisch elke ruimte van je huis of je kelder ombouwen tot een bewaarplaats voor je wijn. Het enige wat je hoeft te doen is de rekken opstellen – en dan je wijn opbergen.

Alle wijnflessen, ongeacht het merk, moeten op de juiste manier bewaard worden om hun oorspronkelijke smaak te behouden. Wie wijn kent, weet dat de gemakkelijkste en beste manier om wijn in flessen te bewaren is de flessen op hun kant te zetten. Als je een wijnkelderrek gebruikt, heb je de keuze om de flessen individueel op te bergen, of ze te groeperen. Wijnkelderrekken zijn de ideale manier om wijnflessen op te bergen, vooral als je een grote hoeveelheid hebt.

Wijnkelderrekken en de manier waarop ze wijn bewaren zijn om vele redenen essentieel. Als de wijn op zijn kant wordt bewaard, wordt het bezinksel dat na verloop van tijd zal bezinken gelijkmatig over de wijn verdeeld, wat helpt meer van de oorspronkelijke smaak te behouden. Tegelijk met het helpen bewaren van de oorspronkelijke smaak van de wijn, blijven ook de kurken en etiketten bewaard.

Betaalbare wijnkelderrekken

In tegenstelling tot andere vormen van wijn bewaren, werken wijnkelderrekken in elk huis, en ze zijn ook heel betaalbaar. Ze worden geleverd met gedetailleerde instructies, ze zijn gemakkelijk in elkaar te zetten, en bevatten alles wat je nodig hebt om je nieuwe rek meteen te beginnen gebruiken. Je vindt er ook een grote verscheidenheid aan maten, kleuren, stijlen, en materialen. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, nemen wijnkelderrekken niet veel ruimte in je huis in beslag. Als je ze op hun zijkant gebruikt, nemen ze nog minder ruimte in dan wanneer je ze rechtop zou zetten.

Tegenwoordig zijn wijnkelderrekken niet alleen voor commercieel gebruik. Ook al zijn ze meer op grootverbruikers gericht, individuele wijnliefhebbers hebben veel te winnen met een wijnkelderrek. Je vindt deze rekken bij je plaatselijke warenhuis, of online. Ze kosten ook niet veel geld, maar toch geven ze je de opslag die je nodig hebt. Hoeveel ruimte je ook te besteden hebt in je huis – wijnkelderrekken geven je alles wat je nodig hebt om je wijn op te slaan en te bewaren.

Wijn serveren

Het openen van een fles wijn Als je een fles wijn opent vind je het misschien eerst moeilijk. Je moet vertrouwd raken met de kurkentrekker die je gebruikt voordat je hem in de kurk plant. Je wilt niet dat dat de kurk afbrokkelt of in de wijn terechtkomt. Dit kan frustrerend zijn, vooral als er kleine stukjes in de wijn zitten die er moeilijk uit...

Hoe wijn te proeven

Er is een juiste methode om wijn te proeven als je met je vrienden bij elkaar komt om wijn te proeven. Als je deze stappen volgt, zul je inderdaad beter worden met je algemene kennis van wijn en heb je een succesvollere wijnproeverij. Het eerste wat je moet doen is kijken naar de kleur van de wijn en de helderheid. Je zult dit doen door de wijn...

Decanteren, blind proeven of verticaal?

Decanteren Sommige mensen oefenen met decanteren voordat ze wijn serveren op een wijnproeverij. Dit is zeer controversieel voor veel verschillende wijnliefhebbers. Decanteren is het proces van laten wijn te laten ademen voor je hem serveert. Sommige mensen laten hun wijn echter een paar uur ademen voor ze hem serveren, decanteren is niet alleen...