Champagnerekken, nuttig of niet?

In het productieproces van Champagne zijn riddling rekken een must. Als de mousserende wijn op de minder is gaan rijpen, is het tijd voor de afsluitende stadia. Riddling is essentieel voor het leven van Champagne, want het verzamelt het bezinksel in de flessen en zet het af bij de mond van de fles. Dit bezinksel is wat helpt om de bubbels naar buiten te laten barsten als je de kurk opendrukt.

Champagneflessen worden in een hoek van 45 graden op riddling-rekken gelegd, bestaande uit de twee rechthoekige planken die aan de bovenkant van het rek scharnieren. Aan elke kant van het rek staan tien rijen met daarin zes gaten voor de halzen van de flessen. Door hun structuur en vorm kan elk riddling rek 120 flessen bevatten, hoewel er speciale modellen zijn die gemaakt zijn om er meer te bevatten.

De riddler, die de flessen plaatst, plaatst een flessenhals in elk van de gaten op de riddling rekken. Op de bodem van elke fles staan geschilderde lijnen, die als markering dienen voor het plaatsen van de flessen. Alle markeerders wijzen in dezelfde richting, wat het de riddler gemakkelijk maakt de flessen op de rekken te zetten.

In de loop van enkele weken draait de riddler elke fles een paar graden. Door dit elke dag te doen, voorkomt de riddler dat het bezinksel zich op één plaats vastzet. Als er een paar weken voorbij zijn, schuift de riddler de flessen naar een hoek van 60 graden en zorgt ervoor dat elke fles op het riddling rek met de hals naar beneden in het juiste gat staat.

Als het riddling-proces voltooid is, worden de Champagne flessen korte tijd in een vriezer gelegd. Nadat zich een ijsstop langs de hals van de flessen gevormd heeft, worden ze op een transportband gelegd en naar een degorgingmachine gebracht die de kroonkurken van elk van de flessen verwijdert. Zodra de kroonkurken verwijderd zijn, wordt de druk opgevoerd. De druk die welbekend is bij Champagneflessen komt van het uit de fles schieten van de ijsstop, of het bevroren bezinksel dat in de fles opgesloten zit.

Voor de thuisverzamelaar zijn Champagnerekken ook belangrijk. Er zijn nog andere factoren betrokken bij het doorzeven van rekken, zoals de temperatuur en de plaats van de rekken. Bij fabrikanten echter; moet alles gewoon perfect zijn. Champagne is over de hele wereld een zeer populaire wijn, ideaal voor feestelijkheden en speciale evenementen. Riddling rekken zijn essentieel voor het proces, inclusief de beruchte barstende belletjes. Champagne zonder de beruchte barstende belletjes is niet echt een traditie – en zou zeker de investering niet waard zijn.

 

Wijn serveren

Het openen van een fles wijn Als je een fles wijn opent vind je het misschien eerst moeilijk. Je moet vertrouwd raken met de kurkentrekker die je gebruikt voordat je hem in de kurk plant. Je wilt niet dat dat de kurk afbrokkelt of in de wijn terechtkomt. Dit kan frustrerend zijn, vooral als er kleine stukjes in de wijn zitten die er moeilijk uit...

Hoe wijn te proeven

Er is een juiste methode om wijn te proeven als je met je vrienden bij elkaar komt om wijn te proeven. Als je deze stappen volgt, zul je inderdaad beter worden met je algemene kennis van wijn en heb je een succesvollere wijnproeverij. Het eerste wat je moet doen is kijken naar de kleur van de wijn en de helderheid. Je zult dit doen door de wijn...

Decanteren, blind proeven of verticaal?

Decanteren Sommige mensen oefenen met decanteren voordat ze wijn serveren op een wijnproeverij. Dit is zeer controversieel voor veel verschillende wijnliefhebbers. Decanteren is het proces van laten wijn te laten ademen voor je hem serveert. Sommige mensen laten hun wijn echter een paar uur ademen voor ze hem serveren, decanteren is niet alleen...