Een inleiding tot bartender

Je eigen bar opzetten is eigenlijk heel gemakkelijk. Er zijn echter een paar dingen die goede barmannen moeten weten om een bar efficiënt te runnen. Om een bar te laten slagen, moet je over de basiswijnen, likeuren en sterke drank beschikken – samen met de juiste uitrusting. Hoewel deze dingen essentieel zijn, hebben barmannen ook de juiste techniek nodig om drankjes en cocktails te mengen.

Bij bartending is de plaats van de bar erg belangrijk. De bar moet geplaatst worden op een plaats die gemakkelijk te bereiken is en voldoende ruimte achter de bar biedt. Er moet voldoende ruimte zijn voor glazen en drankjes, samen met ook een stoel of twee. De barman moet het gebied achter de bar leren kennen, en er alles van weten. Barmannen moeten hun gebied goed kennen – en weten hoe ze hun mixtaken moeten uitvoeren als de zaken opwarmen.

Een andere taak die barmannen hebben is hun drankjes kennen. Barmannen zijn verantwoordelijk voor het serveren en mengen van drankjes, en dat is op zijn zachtst gezegd een grote verscheidenheid. Het kan bijna onmogelijk zijn elk mogelijk drankmengsel te kennen, waarom de meeste barmannen menglijsten gebruiken die onder de bar verborgen liggen om hen te helpen weten wat er in elk drankje gaat.

Barmannen hebben niet veel tijd om drankjes te mengen, wat het bijna onmogelijk maakt elk etiket te lezen. Om met dit dilemma te helpen, kun je je alcohol en drankjes altijd op een bepaalde manier rangschikken, zodat je weet waar alles staat. Op die manier weet je, als de zaken weer aantrekken en je tijd tekort komt – waar alles staat.

Om een succesvolle barman, of mixoloog, te worden is jaren oefening nodig. Er zijn ook verschillende stijlen van bartending, waaronder de bekende en zeer indrukwekkende flair stijl. Bij flair bartending horen zeer indrukwekkende technieken en trucs, die de klanten echt verbaasd zullen doen staan. Flair is de moeilijkste stijl van bartending om te perfectioneren, het vergt jaren en jaren van oefening. Flair barmannen over de hele wereld zullen je vertellen dat flair de meeste mensenmassa’s oplevert – al kan het onderweg ook veel geld aan gebroken flessen kosten!

Sterke dranken

Elke bar moet ook de basis sterke dranken hebben, zoals Tequila, Wodka, Rum, en Gin. Er moeten ook vruchtensappen bij de hand zijn, zoals citroensap, sinaasappelsap, en zelfs ananassap. Bijna alle gemengde drankjes hebben sap nodig, zoals screwdrivers – die zowel Vodka als sinaasappelsap nodig hebben. Gemengde drankjes zijn erg populair, waardoor het van essentieel belang is dat de barman een goed mixoloog is – en steeds de juiste materialen bij de hand heeft.

Voor veel drankjes die barmannen mixen zijn speciale gadgets nodig, zoals shakers, maatbekers, spoelkommen, en rietjes. Schudbekers zijn het meest gebruikte gadget, omdat ze essentieel zijn voor het mengen van alcohol. Barmannen zullen ook doeken bij de hand moeten houden, om snel morsen op te ruimen en af en toe de mengruimte schoon te vegen.

Als carrière kan bartending je veel geld opleveren. Als je naar de universiteit gaat en de technieken leert die voor bartending nodig zijn, kun je meer geld verdienen dan je ooit voor mogelijk hield. Het beroep is goed betalend, veel plezierig, en een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Er zijn een heleboel hogescholen en universiteiten die bartending aanbieden, of je kunt online studeren. Welke kant je ook op gaat – bartending zal veel plezier geven en je als boeiende carrière ver in het leven brengen.

Wijn serveren

Het openen van een fles wijn Als je een fles wijn opent vind je het misschien eerst moeilijk. Je moet vertrouwd raken met de kurkentrekker die je gebruikt voordat je hem in de kurk plant. Je wilt niet dat dat de kurk afbrokkelt of in de wijn terechtkomt. Dit kan frustrerend zijn, vooral als er kleine stukjes in de wijn zitten die er moeilijk uit...

Hoe wijn te proeven

Er is een juiste methode om wijn te proeven als je met je vrienden bij elkaar komt om wijn te proeven. Als je deze stappen volgt, zul je inderdaad beter worden met je algemene kennis van wijn en heb je een succesvollere wijnproeverij. Het eerste wat je moet doen is kijken naar de kleur van de wijn en de helderheid. Je zult dit doen door de wijn...

Decanteren, blind proeven of verticaal?

Decanteren Sommige mensen oefenen met decanteren voordat ze wijn serveren op een wijnproeverij. Dit is zeer controversieel voor veel verschillende wijnliefhebbers. Decanteren is het proces van laten wijn te laten ademen voor je hem serveert. Sommige mensen laten hun wijn echter een paar uur ademen voor ze hem serveren, decanteren is niet alleen...