Franse wijn

Telkens als wijn ter sprake komt in een gesprek of bij een gedachte, staan we vaak stil bij de vraag waar de wijn vandaan komt. Als je de naam van de wijn bestudeert, zoals Burgundy of Champagne, vind je een log over de herkomst van de wijn. Bourgogne bijvoorbeeld, weten we allemaal, komt uit Frankrijk, hetzelfde als Bourgogne. Er zijn veel wijnen – waarvan er verschillende uit Frankrijk komen.

Franse wijnIn de tijd van vroeger werd wijn in Frankrijk gemaakt door boeren, die hem zelf dronken. Wijn is heel oud in Frankrijk, wat eigenlijk geen verrassing is want Franse wijn behoort tot de beste ter wereld. Bij nieuwe wereldwijnen staan de ingrediƫnten die gebruikt werden op het etiket, terwijl bij Franse oude wereldwijn de plaats vermeld wordt. Daarmee hebben de Fransen een beetje een romantische boodschap achtergelaten als je een van hun wijnen koopt.

Veel wijnliefhebbers over de hele wereld beschouwen Franse wijn als de beste. Wijnliefhebbers uit de hele wereld verkiezen Franse wijn boven alle andere. Er zijn verschillende soorten Franse wijn verkrijgbaar, zodat je genoeg hebt om uit te kiezen. Zo kun je wijn ervaren en vergelijken op basis van aroma, smaak, en zelfs de textuur.

Er zijn dertien verschillende streken in Frankrijk met letterlijk duizenden wijngaarden die wijn produceren, waardoor de mogelijkheden voor Franse wijn eindeloos zijn. Frankrijk staat er ook om bekend dat het de ideale plaats heeft om druiven te verbouwen, met onder meer de perfecte bodemgesteldheid en wijngaarden die heel dicht bij het water liggen. Het klimaat in Frankrijk is altijd goed, waardoor het een van de beste plaatsen in de wereld is voor wijn.

Zeldzaam

Franse wijn varieert van de meest gangbare soorten die je vrijwel overal kunt vinden waar wijn verkocht wordt, tot de zeldzame varianten, die heel moeilijk te vinden kunnen zijn. Als je een van de meer zeldzame Franse wijnsoorten zoekt, kun je het beste het Internet gebruiken. Je kunt er honderdduizenden verschillende soorten wijn vinden, waaronder zeldzame Franse wijn. Zeldzame vintage Franse wijn kan bijzonder moeilijk te vinden zijn, en soms is dat zelfs online zo. Je kunt ook altijd op wijnforums kijken, waaronder de vele verschillende wijnwebsites.

Al met al steekt Franse wijn met kop en schouders boven de rest uit. Hoewel andere wijnen bij de productie misschien dezelfde ingrediĆ«nten en methoden gebruiken, smaken ze toch niet hetzelfde als die welke in Frankrijk gemaakt worden. Als je een wijn proeft die in Frankrijk gemaakt is – dan weet je dat. Ook al kunnen andere wijnen door sommigen geprefereerd worden, Franse wijn heeft een smaak en aroma als geen ander. Bij wijn die uit Frankrijk komt gaat het om kwaliteit – en een smaak die je nooit zult vergeten.

Wijn serveren

Het openen van een fles wijn Als je een fles wijn opent vind je het misschien eerst moeilijk. Je moet vertrouwd raken met de kurkentrekker die je gebruikt voordat je hem in de kurk plant. Je wilt niet dat dat de kurk afbrokkelt of in de wijn terechtkomt. Dit kan frustrerend zijn, vooral als er kleine stukjes in de wijn zitten die er moeilijk uit...

Hoe wijn te proeven

Er is een juiste methode om wijn te proeven als je met je vrienden bij elkaar komt om wijn te proeven. Als je deze stappen volgt, zul je inderdaad beter worden met je algemene kennis van wijn en heb je een succesvollere wijnproeverij. Het eerste wat je moet doen is kijken naar de kleur van de wijn en de helderheid. Je zult dit doen door de wijn...

Decanteren, blind proeven of verticaal?

Decanteren Sommige mensen oefenen met decanteren voordat ze wijn serveren op een wijnproeverij. Dit is zeer controversieel voor veel verschillende wijnliefhebbers. Decanteren is het proces van laten wijn te laten ademen voor je hem serveert. Sommige mensen laten hun wijn echter een paar uur ademen voor ze hem serveren, decanteren is niet alleen...