Ijswijn al geproefd?

Hoewel er verschillende soorten wijn zijn die je koopt, is een van de meest ongehoorde die van ijswijn. IJswijn is een zeer zeldzame vorm van wijn, een wijn die onder bepaalde weersomstandigheden wordt gemaakt. IJswijn wordt vooral gemaakt in de regio Pacific Northwest, waar de weersomstandigheden goed zijn voor de wijn.

Hoe ironisch het ook is, ijswijn wordt in heel kleine hoeveelheden gemaakt. Omdat de wijn alleen de finesses van de kwaliteit vereist en een gebrek aan beschikbaarheid, is het product inderdaad uiterst zeldzaam. De waarheid is dat er maar een paar gelukkigen zijn die de wijn werkelijk kunnen kopen. IJswijn kan, door de schaarse hoeveelheid, extreem duur zijn en buiten de prijsklasse van de meesten van ons vallen.

Net als de schoonheid van het bezit van een diamant, is ijswijn iets dat velen van ons hopen en dromen om ooit in ons leven mee te maken. Hoewel de materialen zeldzaam zijn, zijn de weersomstandigheden nog crucialer voor de productie van deze wijn. Zodra de juiste weersomstandigheden arriveren, bereidt de wijnmaker zich voor op de productie van deze uiterst zeldzame en onbetaalbare wijn.

De basisvereisten die nodig zijn om ijswijn te maken zijn volledig gerijpte druiven en een temperatuur van ongeveer 5 graden C. De temperatuur moet enkele dagen zo blijven, zodat de wijnmaker het proces van het maken van de wijn kan voltooien. Druiven die bij deze extreem koude temperaturen bevroren zijn, worden ’s nachts met de hand geplukt door de wijnmaker en zijn assistenten.

Voor de produktie van een fles ijswijn kunnen volle wijnstokken druiven nodig zijn. Als de druiven verzameld zijn, worden ze voorzichtig geperst, om alleen het stromende sap op te vangen. Door de temperatuur ontstaan de bevroren waterkristallen, die samen met de suikers en de deeltjes die in het vrijstromende sap zitten, gefermenteerd worden. Door dit proces ontstaat de heerlijke en zeldzame ijswijn.

Als je ijswijn hebt willen proberen, kan het vinden ervan erg moeilijk zijn. Zoals je waarschijnlijk al weet, verkopen de meeste alcohol- en wijnwinkels deze zeldzame wijn niet. Ook online is het heel moeilijk om hem te vinden, tenzij je hem op het juiste moment te pakken krijgt. En zelfs dan, als je hem kunt vinden, kan hij je gemakkelijk honderdduizenden dollars kosten voor een enkele fles.

De beste manier om ijswijn te ervaren is de juiste wijnmaker in de Pacific Northwest streek te vinden. Hoewel flessen extreem snel gaan als ze eenmaal gemaakt zijn, kun je misschien een wijnmaker betrappen die er een paar achter de hand heeft. Wees echter bereid een flink bedrag uit te geven. Hoewel het veel kan kosten en uiterst moeilijk te vinden is – maakt de smaak van ijswijn het de moeite waard.

Wijn serveren

Het openen van een fles wijn Als je een fles wijn opent vind je het misschien eerst moeilijk. Je moet vertrouwd raken met de kurkentrekker die je gebruikt voordat je hem in de kurk plant. Je wilt niet dat dat de kurk afbrokkelt of in de wijn terechtkomt. Dit kan frustrerend zijn, vooral als er kleine stukjes in de wijn zitten die er moeilijk uit...

Hoe wijn te proeven

Er is een juiste methode om wijn te proeven als je met je vrienden bij elkaar komt om wijn te proeven. Als je deze stappen volgt, zul je inderdaad beter worden met je algemene kennis van wijn en heb je een succesvollere wijnproeverij. Het eerste wat je moet doen is kijken naar de kleur van de wijn en de helderheid. Je zult dit doen door de wijn...

Decanteren, blind proeven of verticaal?

Decanteren Sommige mensen oefenen met decanteren voordat ze wijn serveren op een wijnproeverij. Dit is zeer controversieel voor veel verschillende wijnliefhebbers. Decanteren is het proces van laten wijn te laten ademen voor je hem serveert. Sommige mensen laten hun wijn echter een paar uur ademen voor ze hem serveren, decanteren is niet alleen...