Tips voor het verkopen van wijn

In de wereld van de wijn heeft het Internet de handel en het landschap voor heel wat industrieën en fabrikanten drastisch veranderd. Zowel kleinhandelaars als wijnproducenten gebruiken het Internet om hun unieke wijn aan het publiek te verkopen, en bereiken zo meer mensen dan ze ooit tevoren konden. Voor het publiek biedt het Internet heel wat mogelijkheden om wijn te kopen of zelfs te verkopen.

verkopen van wijnDe sleutel tot het verkopen van wijn is het kennen van de condities van de fles, zoals hoe hij bewaard werd, hoe oud hij is, en de prijs die je voor de wijn vraagt. Ouderdomswaardige wijnen verkopen gewoonlijk het best, want ze hebben één ding gemeen – ze kunnen allemaal vrij lang bewaard worden. Deze soorten wijnen zijn erg in trek, sommige dateren al uit de jaren 1940. Ze verkopen ook vandaag nog sterk, sommige gaan zelfs voor zo hoog als 5000 Euro per fles! Als je flessen leeftijdswaardige wijnen hebt, moet je ze zo lang mogelijk bewaren – en ze dan met een flinke winst verkopen.

Vintage Port is een van de beste ouderdomswaardige wijnen. Omdat het een versterkte wijn is, kunnen Vintage Port merken bijna 100 jaar of langer rijpen. De grote namen zijn o.a. Taylor Fladgate en Fonseca. Portwijn is tegenwoordig erg populair, en mensen kopen en verkopen hem om de winst binnen te harken. Zolang je goed voor de flessen zorgt en ze goed bewaart, kunnen ze veel geld opbrengen.

Fijne Italiaanse wijn is ook geweldig om te hebben, want ze worden gewoonlijk online gekocht en verkocht. Je kunt deze soorten wijn verscheidene jaren bewaren, want ze geven nog steeds een geweldige smaak. Top Californische Cabernet is een andere soort wijn die geweldig verkoopt, al kan hij moeilijk te krijgen zijn. Als je de juiste soort Top Californië wijn koopt, kun je hem verkopen voor 2 – 3 keer de prijs die je voor de fles betaalde.

Online veilingen

Als je wijn wilt verkopen zijn online veilingen een prima plek om te beginnen. Door een online veiling te gebruiken kun je de wijn die je verkoopt op de lijst zetten, en ook de actuele prijzen krijgen van de wijnen die je overweegt te verkopen. Als je op het Internet rondkijkt, kun je een paar geweldige veilingwebsites vinden waarmee je wijn kunt verkopen. Er zijn er verschillende, zodat je genoeg hebt om uit te kiezen. Als je er een vindt die je bevalt, kijk dan eerst goed naar de prijzen en hoe de dingen werken – voor je besluit ze te gebruiken om je wijn te verkopen.

Een andere leuke plek om online te gaan zijn wijn message boards. De meeste wijn message boards bieden ook een koop- en verkoopgedeelte. Bijna alle message boards zijn gratis om lid van te worden, hoewel je actief moet worden met je postings om vertrouwen te winnen op de boards. Leden van de forums verkopen hun wijnen aan elkaar. Het verkopen gebeurt onderhands, zodat er geen transactiekosten zijn.

Een goede opslag is ook belangrijk bij het verkopen van wijn. Niet alleen voor de verkoper, maar ook voor de koper. Om wijn te verkopen moet de wijn goed bewaard worden, met de juiste temperatuur. Is dat niet het geval, dan zal de wijn niets anders zijn dan louter azijn als hij eenmaal opengemaakt wordt.

Alles terzijde, wijn kan een zeer winstgevende hobby zijn, mits je de dingen goed doet. Als je een passie voor wijn hebt en een passie om te slagen – kan wijn verkopen heel winstgevend zijn. Als je wijn verkoopt, moet je altijd kwaliteit voorop stellen. Geld zal met de tijd komen – hoewel je altijd aan de kwaliteit van de wijn moet denken – en niet alleen aan de dollars en centen.

Wijn serveren

Het openen van een fles wijn Als je een fles wijn opent vind je het misschien eerst moeilijk. Je moet vertrouwd raken met de kurkentrekker die je gebruikt voordat je hem in de kurk plant. Je wilt niet dat dat de kurk afbrokkelt of in de wijn terechtkomt. Dit kan frustrerend zijn, vooral als er kleine stukjes in de wijn zitten die er moeilijk uit...

Hoe wijn te proeven

Er is een juiste methode om wijn te proeven als je met je vrienden bij elkaar komt om wijn te proeven. Als je deze stappen volgt, zul je inderdaad beter worden met je algemene kennis van wijn en heb je een succesvollere wijnproeverij. Het eerste wat je moet doen is kijken naar de kleur van de wijn en de helderheid. Je zult dit doen door de wijn...

Decanteren, blind proeven of verticaal?

Decanteren Sommige mensen oefenen met decanteren voordat ze wijn serveren op een wijnproeverij. Dit is zeer controversieel voor veel verschillende wijnliefhebbers. Decanteren is het proces van laten wijn te laten ademen voor je hem serveert. Sommige mensen laten hun wijn echter een paar uur ademen voor ze hem serveren, decanteren is niet alleen...