Waarom je een wijnrek moet gebruiken

Om wijn op de juiste manier te laten rijpen, heb je de juiste vochtigheid, temperatuur, lichttoestand en beweging nodig. Wanneer je wijn voor enige tijd bewaart, moet je ervoor zorgen dat de wijn op een veilige plaats staat. Ook al zijn er een paar manieren waarop je wijn kunt bewaren, geen enkele is veiliger of slimmer dan het gebruik van een wijnrek.

wijnrekBij de keuze van je wijnrek moet je er altijd aan denken er een te kiezen die je wijn goed opbergt. Er zijn verschillende stijlen om uit te kiezen, waaronder die om te stapelen, aan de muur te bevestigen, en aan de zijkant te bevestigen. Je moet ook op de grootte letten, want de maten variƫren van het opbergen van een paar flessen tot het opbergen van honderden. Je hebt ook veel soorten en ontwerpen om uit te kiezen, die allemaal afhangen van je behoeften en je ruimte.

Tot de beste soorten wijnrekken behoren de horizontale rekken. In tegenstelling tot wat velen denken, zijn verticale rekken geen goede keuze om je wijn in te bewaren. Wijn die op verticale rekken bewaard wordt, wordt verticaal bewaard, wat betekent dat de kurk uitdroogt en uiteindelijk begint te krimpen, waardoor lucht in de wijn komt en die verpest wordt. Anderzijds kunnen verticale rekken van pas komen bij het bewaren van wijn voor korte tijd, of wijn die het best jong gedronken kan worden.

Scheve rekken zijn een ander soort rek dat je beter niet kunt gebruiken, want ze kunnen de kurken uitdrogen of het bezinksel te dicht bij de kurk afzetten. Voor het bewaren van wijn moet je altijd een horizontaal rek kiezen. Horizontale rekken houden de kurk vochtig, en zorgen ervoor dat ongewenste lucht geen contact maakt met de wijn. Het bezinksel zal naar de zijkant van de fles vallen, waardoor morsen wordt voorkomen als je de kurk open laat springen. Horizontale rekken zijn ook heel betaalbaar en je kunt altijd zonder veel problemen meer rekken aan het ontwerp toevoegen.

Hout of metaal

De materialen voor wijnrekken zijn gewoonlijk hout of metaal. Je kunt ze aan plafonds hangen, aan de muur bevestigen, of gewoon op de vloer zetten. Metalen rekken zijn het sterkst, hoewel hout flexibeler is. Houten rekken bieden iets meer opslagruimte, om het eenvoudige feit dat je ze altijd kunt aanvullen. Houten rekken zijn ook visueel aantrekkelijk, duurzaam, en bieden veel stevigheid.

Al met al is een wijnrek een prima investering voor iedereen die wijn waardeert. Er zijn verschillende maten om uit te kiezen, die allemaal heel betaalbaar zijn. De kleine tot middelgrote maten werken het best voor thuis, terwijl de grote modellen het meest geschikt zijn voor commerciĆ«le omgevingen. Waar je je wijn ook bewaart – je kunt erop rekenen dat een wijnrek je wijn nog jaren zal bewaren.

Wijn serveren

Het openen van een fles wijn Als je een fles wijn opent vind je het misschien eerst moeilijk. Je moet vertrouwd raken met de kurkentrekker die je gebruikt voordat je hem in de kurk plant. Je wilt niet dat dat de kurk afbrokkelt of in de wijn terechtkomt. Dit kan frustrerend zijn, vooral als er kleine stukjes in de wijn zitten die er moeilijk uit...

Hoe wijn te proeven

Er is een juiste methode om wijn te proeven als je met je vrienden bij elkaar komt om wijn te proeven. Als je deze stappen volgt, zul je inderdaad beter worden met je algemene kennis van wijn en heb je een succesvollere wijnproeverij. Het eerste wat je moet doen is kijken naar de kleur van de wijn en de helderheid. Je zult dit doen door de wijn...

Decanteren, blind proeven of verticaal?

Decanteren Sommige mensen oefenen met decanteren voordat ze wijn serveren op een wijnproeverij. Dit is zeer controversieel voor veel verschillende wijnliefhebbers. Decanteren is het proces van laten wijn te laten ademen voor je hem serveert. Sommige mensen laten hun wijn echter een paar uur ademen voor ze hem serveren, decanteren is niet alleen...