Decanteren, blind proeven of verticaal?

decanterenDecanteren

Sommige mensen oefenen met decanteren voordat ze wijn serveren op een wijnproeverij. Dit is zeer controversieel voor veel verschillende wijnliefhebbers. Decanteren is het proces van laten wijn te laten ademen voor je hem serveert.

Sommige mensen laten hun wijn echter een paar uur ademen voor ze hem serveren, decanteren is niet alleen je wijn laten ademen, maar het is wanneer je je wijn in een geheel andere recipiënt om het ademen mogelijk te maken. Sommige mensen brengen zelfs een speciaal filter bij het decanteren om bittere bezinksel dat zich in de wijn gevormd kan hebben te verwijderen.

Jongere flessen wijn hebben meer baat bij een beluchtingsproces dan de oudere flessen. Het bezinksel komt echter meer voor bij de oudere flessen. Veel mensen zeggen dat het luchten van de fles de smaak van de wijn kan ontspannen, waardoor ze soepeler smaken. De wijn misschien beter integreert. Maar niet alle wijnen hebben baat bij deze methode.

Sommige wijnen zijn bedoeld om meteen te drinken nadat je de kurk uit de fles hebt gehaald.

De beste manier om te zeggen dat je een fles wijn moet laten luchten of moet decanteren is hem eerst te proeven eerst te proeven. Zodra je de kurk van de wijnfles trekt kun je door te proeven zien of hij moet moet luchten.

Blind proeven

De beste manier om een wijnproeverij te houden is door de wijn blind aan je gasten te serveren. Dit betekent dat je niet wilt dat de gasten weten wat je ze voorschotelt. Je serveert de wijn eventueel in een zwart wijnglas. De gasten mogen echter ook de vorm van de fles wijn niet zien en ze mogen ook nooit het etiket op de fles zien.

Je wilt nooit dat het oordeel van een wijnproever wordt veranderd omdat hij specifieke details van een bepaalde wijn kent. Bepaalde overwegingen die het oordeel van een proever over wijn zijn onder andere de prijs, de reputatie, de kleur, en de geografische streek waar de wijn vandaan komt.

Mensen hebben verwachtingen over wijn als ze deze overwegingen kennen. Als een wijn erg duur is of uit een bepaalde geografische streek komt hebben sommige mensen de neiging om verwachtingen te hebben van de verschillende variëteiten. Door verwachtingen bij de proevers weg te nemen, laat een wijnproeverij soepeler verlopen en de scores van de wijnen zullen nauwkeuriger zijn.

wijn serveren

Verticale Proeverij

Bij een verticale wijnproeverij neem je één soort wijn van dezelfde jaargang. Dit betekent dat je misschien dezelfde wijn uit verschillende jaren hebt; 1999, 2000, 2001, enz. Het meest gebruikelijke doel van dit soort wijnproeverijen is om een goed idee te krijgen van bepaalde stijl en samenstelling van een wijnmakerij. Je kunt ook inzicht krijgen in hoe de verschillende weerspatronen de druiven in bepaalde jaren beïnvloeden.

Horizontale Proeverij

Bij een horizontale proeverij gebruik je dezelfde wijn van veel verschillende producenten. Met dit soort proeverijen kun je bepalen welke wijnhuizen volgens jou de betere wijn produceren. Deze wijn zal van hetzelfde jaar zijn en van dezelfde soort wijn, maar van verschillende wijnhuizen.

Proefvluchten

Als je een proefvlucht houdt, heb je veel glazen wijn uit voor de proevers om te testen. Naast elk glas wijn heb je een kaart met daarop de bijzonderheden van de wijn: wijnmakerij, geografische demografie, soort, en meer. Sommige vluchten omvatten tot 50 glazen wijn om geproefd te worden.

Zo krijgt een proever een idee welke soorten wijnen uit bepaalde delen van de wereld komen en meer. Je kunt ook een goed idee krijgen van de verschillende smaken van de verschillende soorten wijnen als je wijn proeft door een gevecht.

Oude Wereld versus Nieuwe Wereld Proeverij

Veel mensen genieten van deze vorm van wijnproeven. De Oude Wereld wordt volgens wijnliefhebbers worden landen als Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje, enz. beschouwd. De Nieuwe Wereld is Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, en Australië.

De reden dat deze landen als de Nieuwe Wereld worden beschouwd is dat ze nieuw zijn in de wijnbouw en late starters zijn. Toch zijn deze landen belangrijk in het produceren van wijnen.

Veel mensen vinden het leuk om dezelfde soorten wijnen uit de oude en de nieuwe wereld te laten proeven om te bepalen welke ze welke ze beter vinden. Sommigen doen hierbij graag een horizontale of verticale methode hiermee ook. Er zijn veel manieren om t te mengen, zodat je je wijnproeverij succesvol te maken

Wijn en kaasproeven

Er zijn veel verschillende smaakinvloeden die kaas heeft als je een bepaalde wijn. Als je specifieke wijncombinaties goed proeft, zul je begrijpen hoe goed kaas en wijn echt samengaan.

De beste manier om een cabernet sauvignon te serveren is met blauwe kaas. Alles wat je nodig hebt, is maar een klein beetje. Je zou de blauwe kaas ook kunnen serveren met een niet-gearomatiseerd stokbrood. De blauwe kaas werkt door de mond te bedekken en een basis te leggen die de wijn zachter maakt en heel lekker laat smaken.

De beste manier om dit te testen is door eerst een slokje van de wijn te nemen. Wacht een minuutje. Neem dan een hap van de kaas en neem nog een slok. Je zult een groot verschil zien.

Proeven van wijn en chocolade

Chocolade en wijn kunnen prima samen gaan als je het goed doet. Sommige mensen zijn het er totaal niet mee eens, maar dat komt omdat ze niet weten hoe ze de twee samen moeten combineren. Wanneer je

wijn bij chocolade is het belangrijk er zeker van te zijn dat de wijn even zoet is als de chocolade die je serveert. Als je een wijn hebt die niet zo zoet is als de chocolade zal dat de wijn erg zuur smaken.

Als je op een wijnproeverij lichtere wijnen met chocolade wilt serveren, kun je het beste vasthouden aan chocolaatjes die ook lichter zijn. Bijvoorbeeld, de witte chocolaatjes zijn het beste bij de lichtere wijnen. Een witte zinfandel gaat heel goed samen als je hem paart met een chocolaatje dat bitterzoet is.

Onbetaalbaar proeven

Onbetaalbaar wijnproeven is de gasten niet vertellen hoeveel de fles wijn kost. Als je verschillende flessen wijn hebt wil je niemand de prijs van de wijn laten weten.

Als gasten weten wat de prijs van de wijn is, wordt hun oordeel bezoedeld. Maak nooit de prijs van de wijn.

Dit komt omdat het een natuurlijke perceptie is dat een dure wijn superieur is aan een wijn die een laag euro bedrag kost. Dit kan in sommige omstandigheden waar zijn omstandigheden, maar het is niet altijd het geval. Je wilt niet dat er veronderstellingen worden gemaakt voordat de wijn geproefd is, anders verpest dat de wijnproeverij,

Prijspunt proeven

De methode van de prijspuntproeverij lijkt erg op die van de onbetaalbare proeverij. Je zult echter wijnen gebruiken die in dezelfde prijsklasse liggen als je de wijnen serveert. De belangrijke factor is dat je een basislijn voor het dollarbedrag vaststelt en je daaraan houdt.

Wijn serveren

Het openen van een fles wijn Als je een fles wijn opent vind je het misschien eerst moeilijk. Je moet vertrouwd raken met de kurkentrekker die je gebruikt voordat je hem in de kurk plant. Je wilt niet dat dat de kurk afbrokkelt of in de wijn terechtkomt. Dit kan frustrerend zijn, vooral als er kleine stukjes in de wijn zitten die er moeilijk uit...

Hoe wijn te proeven

Er is een juiste methode om wijn te proeven als je met je vrienden bij elkaar komt om wijn te proeven. Als je deze stappen volgt, zul je inderdaad beter worden met je algemene kennis van wijn en heb je een succesvollere wijnproeverij. Het eerste wat je moet doen is kijken naar de kleur van de wijn en de helderheid. Je zult dit doen door de wijn...

Etiquette bij het wijnproeven

Omdat wijnproeven als een zeer verfijnde praktijk wordt beschouwd is er een specifieke etiquette die je moet volgen. Deze etiquette moet hetzelfde blijven of je nu bij een wijngaard, een privéfeestje voor wijnproeven, of in een restaurant. Als je een wijnproeffeestje geeft moet je alleen het aantal mensen uitnodigen dat je comfortabel in de...