Hoe wijn proeven

Wijnproeven wordt door veel mensen beschouwd als een geraffineerd tijdverdrijf. Voordat je met wijnproeven begint zijn er veel dingen die je over wijn moet weten. Voor sommige mensen wordt wijnproeven beschouwd als een vaardigheid.

wijn proevenLeren over wijn is gemakkelijk. Er zijn vele soorten wijn en hij wordt over de hele de wereld in veel verschillende streken. Wijnproeven vereist kennis van de soorten wijn. Het is belangrijk te weten welke soorten glazen je voor verschillende wijnen kunt kiezen en hoe je ze moet wassen. Het is ook belangrijk te weten hoe je wijn op de juiste manier inschenkt en serveert. Er zijn heel wat interessante boeken over wijn die je kunnen helpen in het bijleren over deze kunst.

Wijnproeven bestaat uit veel dingen. De bedoeling van dit e-book is je kennis te laten maken met alles wat je over wijn moet weten, zodat je kunt beginnen met wijnproeven met je vrienden.

Over wijn

Wijn is een uit druivensap gegiste drank die alcohol bevat. Druiven hebben eennatuurlijk chemisch evenwicht waardoor ze kunnen gisten zonder dat er suikers, zuur, enzymen, of andere soorten voedingsstoffen aan de ingrediënten toe te voegen.

Bij de productie van wijn worden druiven gekneusd met behulp van verschillende soorten gist. De gist verbruikt de natuurlijke suikers die in druiven voorkomen. Deze consumptie zet de druiven om in alcohol. Afhankelijk van de soorten wijn die gemaakt worden, worden veel verschillende druivensoorten gebruikt worden om wijn te maken. Bewijsmateriaal toont aan dat de vroegste wijnprodukties al in 6000 v.Chr. plaatsvonden op plaatsen als plaatsen als Georgië, Iran, en Israël. Sommige archeologen zeggen dat al zo vroeg als 7000 v. Chr. druiven met rijst vermengd werden om andere soorten gegiste dranken te maken in China. Dit wordt beschouwd als de voorlopers van wat we vandaag rijstwijn noemen.

In Europa dateert wijn al van 4500 v. Chr. op sommige archeologische vindplaatsen die zich in Griekenland bevinden. Diezelfde vindplaatsen bevatten de vroegste bewijzen in de wereld van ‘het pletten van druiven’. Het oude Egypte heeft een opgetekende geschiedenis van het gebruik van wijn ceremonieel. Plaatsen als de Rooms-katholieke Kerk vonden wijn nodig om de mis te vieren. In Frankrijk maakten de monniken jarenlang wijn en bewaarden die in grotten onder de grond om te rijpen

Tijdens de Islamitische Gouden Eeuw was wijn verboden tot de baanbrekende distillatiemethoden methoden, die ertoe leidden dat het alleen voor medisch en cosmetisch gebruik werd goedgekeurd en gelegaliseerd. Er werden in deze tijd veel recepten met wijn gemaakt.

Wijn serveren

Het openen van een fles wijn Als je een fles wijn opent vind je het misschien eerst moeilijk. Je moet vertrouwd raken met de kurkentrekker die je gebruikt voordat je hem in de kurk plant. Je wilt niet dat dat de kurk afbrokkelt of in de wijn terechtkomt. Dit kan frustrerend zijn, vooral als er kleine stukjes in de wijn zitten die er moeilijk uit...

Hoe wijn te proeven

Er is een juiste methode om wijn te proeven als je met je vrienden bij elkaar komt om wijn te proeven. Als je deze stappen volgt, zul je inderdaad beter worden met je algemene kennis van wijn en heb je een succesvollere wijnproeverij. Het eerste wat je moet doen is kijken naar de kleur van de wijn en de helderheid. Je zult dit doen door de wijn...

Decanteren, blind proeven of verticaal?

Decanteren Sommige mensen oefenen met decanteren voordat ze wijn serveren op een wijnproeverij. Dit is zeer controversieel voor veel verschillende wijnliefhebbers. Decanteren is het proces van laten wijn te laten ademen voor je hem serveert. Sommige mensen laten hun wijn echter een paar uur ademen voor ze hem serveren, decanteren is niet alleen...