Vruchtenwijnen

Er zijn veel wijnen die als ‘vruchtenwijnen’ beschouwd worden. Deze wijnen krijgen de naam omdat er ingrediënten van verschillende soorten vruchten in verwerkt zijn, en niet zozeer door het gebruik van druiven. Meestal hebben ze een naam die verwijst naar de fruitsoort die gebruikt is om de wijn te maken. Appelwijn en pruimenwijn zijn goede voorbeelden.

Vruchtenwijnen zullen echter niet “wijn” genoemd worden, want de term wijn is specifiek aangewezen als een drank die met druiven gemaakt wordt. De naam van de vrucht moet vóór het woord wijn staan.

Dit is om verwarring uit te sluiten. Dit geldt ook voor landwijn, wat de Groot-Brittannië versie van vruchtenwijn is en een goede aanwijzing dat de wijn niet van druiven gemaakt is.

vruchtenwijnenVeel mensen maken hun eigen vruchtenwijn. Hij kan gemaakt worden van om het even welke soort voedsel dat voldoende zoet is. Misschien moet je een beetje tafelsuiker of honing toevoegen voor de juiste ‘hoeveelheid sacharose’ te krijgen.

Vruchtenwijn wordt niet altijd van vruchten gemaakt. Hij kan gemaakt worden van verschillende plantaardige bronnen die niet als vruchten beschouwd worden. Deze soorten fruitwijnen worden vaak gemaakt van dingen als rijst, paardenbloem, bloemen, en meer.

Appelwijn is een Duitse vruchtenwijn die van appels gemaakt wordt. Deze wijn heet Apfelwein in Duitsland. Het is een vorm van cider die een alcoholgehalte heeft van 5,5% tot 7%. Sommigen zeggen dat de smaak van deze wijn wrang en zuur is. Sommige Noord-Amerikanen consumeren in de wintermaanden een drankje dat appelcider heet. Dit is meestal precies hetzelfde, maar bevat niet het alcoholische gehalte. Apfelwein wordt vaak per kruik verkocht en niet in flessen zoals andere wijnen over de hele wereld.

Wijn kan gemaakt worden met de meeste vruchten en bessen over de hele wereld in koelere klimaten. Het hangt af van de soorten en de hoeveelheid vergistbare suikers die in de vruchten zitten vruchten. Sommige vruchten die een te hoog gehalte aan citroenzuur en appelzuur hebben kunnen ook gefermenteerd worden ook.

Vruchtenwijnen moeten meestal minstens een jaar nadat ze gemaakt zijn gedronken worden. Deze zijn geen wijnen die beter worden naarmate ze ouder worden, vanwege de gistingsproblemen. Omdat vruchten meestal toegevoegde suikers nodig hebben om vruchtenwijnen te maken zijn dit niet de natuurlijke suikers druiven hebben. Ze gisten niet hetzelfde en er moeten vaak dingen als fosfor, stikstof en kalium toegevoegd, waardoor de smaak maar ongeveer een jaar blijft hangen.

Er worden veel verschillende vruchten gebruikt om vruchtenwijnen te maken. De vruchten die de beste vruchtenwijnen zijn vlierbessen, pruimen, perziken, bramen, bosbessen, zwarte bessen,

‘en granaatappels. Deze vruchtenwijnen lijken op druivenwijnen en smaken heel gelijkaardig. Carneros District van Napa en Sonoma, en San Luis Obispo County / Arroyo Grande Valley.

Wijn serveren

Het openen van een fles wijn Als je een fles wijn opent vind je het misschien eerst moeilijk. Je moet vertrouwd raken met de kurkentrekker die je gebruikt voordat je hem in de kurk plant. Je wilt niet dat dat de kurk afbrokkelt of in de wijn terechtkomt. Dit kan frustrerend zijn, vooral als er kleine stukjes in de wijn zitten die er moeilijk uit...

Hoe wijn te proeven

Er is een juiste methode om wijn te proeven als je met je vrienden bij elkaar komt om wijn te proeven. Als je deze stappen volgt, zul je inderdaad beter worden met je algemene kennis van wijn en heb je een succesvollere wijnproeverij. Het eerste wat je moet doen is kijken naar de kleur van de wijn en de helderheid. Je zult dit doen door de wijn...

Decanteren, blind proeven of verticaal?

Decanteren Sommige mensen oefenen met decanteren voordat ze wijn serveren op een wijnproeverij. Dit is zeer controversieel voor veel verschillende wijnliefhebbers. Decanteren is het proces van laten wijn te laten ademen voor je hem serveert. Sommige mensen laten hun wijn echter een paar uur ademen voor ze hem serveren, decanteren is niet alleen...